Welcome to our forum.
Please login or register.

20 Februarie, 2018, 02:06:26 a.m.

Subiect: REGULAMENT - FOTOGRAFIA LUNII  (Citit de 1808 ori)

0 Members şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Mihai

  • *****
  • Membru Fondator DCR
  • Mesaje postate: 633
  • Offline Offline
REGULI GENERALE

Acest concurs se doreste a fi unul interactiv si relaxant, unde fiecare dintre noi va putea contribui cu o fotografie in fiecare luna.

Fotografiile inscrise in concurs nu trebuie sa mai fi fost postate in alte concursuri asemanatoare, fie pe acest forum, alte site-uri, forumuri sau orice alta platforma.

La sfarsitul lunii se va face un poll cu toate fotografiile inscrise. Votul va avea loc in prima saptamana din luna urmatoare si se va supune la vot cea mai buna fotografie a lunii.

Fiecare membru al forumului poate vota o singura fotografie.

Participantii se considera inscrisi in competitie in momentul in care posteaza fotografia.

Castigatorului fiecarui concurs lunar ii revine dreptul de a alege tema pentru luna viitoare. Acesta are 3 zile la dispozitie pentru a propune tema urmatoare. In cazul in care userul nu posteaza tema la timp sau nu doreste acest lucru, concursul va fi liber de tema, acceptandu-se orice tip de fotografie ce include machete atata timp cat se inscrie in regulamentul curent.

Deoarece multe teme trecute s-au bucurat de popularitate in randul userilor, se pot realege dar cu conditia sa nu fie din anul curent.

Odata postata, o fotografie va putea fi schimbata in decursul a 24 de ore de la momentul postarii, cu conditia sa nu depaseasca limita de timp a concursului. Orice schimbare facuta dupa cele 24 de ore va atrage dupa sine eliminarea fotografiei din concurs, iar utilizatorul nu va mai avea dreptul sa participe la acel concurs lunar cu o alta fotografie. Asadar, cititi cu atentie tema aleasa in luna respectiva . Pentru nalamuriri, puteti adresa intrebari despre conformitatea unei eventuale inscrieri fie pe topicul dedicat discutiilor ( Discutii legate de concurs Fotografia Lunii ), fie direct elabratorului temei.

Inscrierile facute dupa ora 23:59:59 p.m. (ora forumului), din ultima zi ce permite acest lucru, se vor elimina fara discutii si indiferent de motivul invocat; veti avea un jur de 20 de zile pentru a face asta iar faptul ca lasati inscrierea pe ultima suta de metri nu face exceptie de la regula.

Un titlu atribuit fotografiei, alaturi de informatii despre macheta, conditii de fotografiere, etc. sunt binevenite.

Va rugam sa va abtineti de la comentarii inutile si off-topic pe toata durata concursului.

Orice comentariu nepotrivit va fi sters si respectivul user avertizat pentru ca nu ne dorim ca acest concurs sa degenereze in polemici si dispute inutile.

Va sugeram ca felicitarile si comentariile care pot influenta negativ mersul concursului sau descurajarea participantilor sa le faceti prin mesageria privata.

In cazul in care in urma poll-ului, sunt doua sau mai multe fotografii cu acelasi numar de voturi, se va mai crea un nou poll cu aceste fotografii pana la deciderea unui castigator.

CERINTE DE PARTICIPARE:

Fiecare participant are voie sa posteze o singura fotografie, cu dimensiunea minima de 800 pixeli pe latura lunga, incarcata pe un server extern (ex: Photobucket, Picassa, etc).

Raportul de aspect nu trebuie sa fie mai mare de 1.78:1 (adica formatul wide standard actual de 16:9).

Pozele trebuie sa fie creatia personala a participantului, trebuie sa respecte si sa fie cat mai relevante pentru tema aleasa.

Orice poza care nu are legatura cu tema aleasa, neclara sau facuta in deradere va fi stearsa si userul averizat.

Neconformitatea cu aceste cerinte generale atrage dupa sine eliminarea din concurs.

DCR isi rezerva toate drepturile asupra fotografiilor postate in cadrul acestui concurs, inclusiv de a le publica pe alte suporturi.

EDITARE:

Deoarece acesta a devenit un subiect destul de controversat, mai jos veti gasi o lista cu permisiuni si restrictii in editarea fotografiilor. Denumirile procedeelor sunt in limba engleza, precum sunt ele cunoscute si cum vor fi gasite in programele de prelucrare.

Ajustari permise:
- Color Saturation, Temperature, Toning, Levels, Vibrance, Hue.
- Exposure Levels.
- Clarity, Sharpening, Noise Reduction
- Spot Removal, Adjustment Brush.
- Crop, Rotation.

Filtre permise:
- Sharpness.
- Blur (surface, radial, motion, etc).
- Noise.
- Vignetting.

Alte modificari permise:
- Adaugarea unor borduri simple (albe sau negre, fara inflorituri).

Nepermis:
- Inserarea unor elemente din alte surse.
- Eliminarea unor elemente prin alte metode decat crop (exceptand particule de praf, zgarieturi / ciobituri, ate, amprente, pete rezultate de la murdarie pe lentilele/ senzorul aparatului) .
- modificarea compozitiei prin manipularea (rescalarea, rotirea, mutarea) elementelor individuale.

Exista si varianta in care se poate da o derogare de la regulile de editare de catre elaboratorul temei pentru situatii speciale.
De exemplu: efecte vintage daca tema o cere, blur de miscare pentru fotografii dinamice, etc.

PREMII:

La sfarsit de an, DCR va edita un calendar pentru anul urmator care va contine pozele castigatoare ale fiecarei luni.

Castigatorii concursurilor lunare vor primi premiu cate un calendar dupa editarea acestuia.

Participantii sunt rugati sa pastreze pana la terminarea concursului fotografiile inscrise in format cat mai mare (preferabil peste 1600 pixeli pe latura lunga) pentru eventualitatea in care devin castigatori, iar acestea vor fi publicate in calendarele anuale.

Le amintim participantilor care vor sa inscrie o fotografie orientata tip "portet" ca, in cazul in care sunt desemnati castigatori, poza lor va fi taiata sau va aparea doar pe jumatate de pagina pentru a se inscrie in formatul calendarului.

Dupa desemnarea castigatorului, acesta este rugat a trimite un e-mail continand fotografia sa de inaintea upload-ului pe site-ul extern la adresa: diecastromania@yahoo.com
De asemenea, fotografia trimisa va fi fara watermark deoarece numele autorului va aparea deja o data scris pe fila respectiva a calendarului iar site-ul personal este irelevant in acest caz.

In luna Ianuarie a fiecarui an, cele mai bune fotografii ale fiecarei luni vor fi inscrise la vot pentru fotografia anului precedent.

Participand la acest concurs se presupune ca ati citit si sunteti de acord cu regulamentul de mai sus.

Va multumim ,
Echipa DCR
« Ultima Modificare: 21 Octombrie, 2013, 10:16:46 p.m. de Patriciu »
memorat